Om mig 

Jag har träffat tusentals kommunikatörer och ledare genom åren och det det bästa jag vet är när deltagarna återkopplar att jag på riktigt gjort skillnad i deras arbetsliv. "Tack vare dig har jag klivit fram i ledningsgruppen" eller "Nu använder vi dina modeller på hela vårt departement och det har verkligen gått bra". 

Intern kommunikation är en huvudsak!

För mig är inte intern kommunikation en bisak; det är en huvudsak som i allra hösta grad påverkar resultat, framgång, engagemang och arbetsglädje. Kanske är det sistnämnda det som driver mig mest. Människan spenderar så ofantligt stor del av sitt liv på jobbet, och då är viktigt att vi tycker att det är kul att gå dit. Jag brukar skämta och säga att jag vill att arbetslivet ska vara som en ananas; stolta verksamheter med medarbetare som bär kronor och som är söta inifrån och ut. 

Digitala kurser är här för att stanna

Sedan många år bor jag på Värmdö utanför Stockholm och här har naturen kommit att bli ett viktigt komplement till ett hektiskt yrkesliv. Att föreläsa digitalt passar mig väldigt bra. Jag tycker att det är roligt och dessutom innebär det betydligt färre hotellnätter och resor. (Även om jag givetvis också uppskattar riktigt ögonkontakt mellan varven). Jag är konstnär med ateljé i Gustavsbergs hamn. Jag kommer utbilda från min ateljé, sittandes i min rosa fåtölj som numera är en kär följeslagare.  

Och så lite formella kompetenser på det

Jag har har en filosofie magisterexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap, utbildad vid Umeå Universitet och vid Södertörns högskola. Jag är diplomerad coach. Är vidareutbildad inom Praktisk processledning, projektledning i flera omgångar, Klart Ledarskap och medieträning och flera olika skrivarkurser.  Jag har tidigare ansvarat för Systembolagets interna kommunikation och har varit pressekreterare. I mitt företag har jag jobbat med universitet och högskolor, byggbranschen, kommuner, landsting och regioner, handel, stålindustrin, fackförbund och läkemedelsbranschen. Med andra ord: överallt och med hur många som helst. Jag jobbar också på Berghs School of Communication och finns representerad hos de flesta Talarförmedlingar. Som person beskrivs jag ofta som modig, kreativ, kunnig och inspirerande. 

Boka plats!

Läs mer om mig www.annaalmberg.se 

Hör av dig om frågor hej@annaalmberg.se